Składniki:

  • tortilla
  • filet panierowany
  • ogórek zielony lub kiszony
  • papryka czerwona
  • kukurydza
  • sałata lodowa
  • łyżka majonezu
  • łyżka ketchupu

Sposób przygotowania:

  1. Filet panierowany wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Następnie tortillę ładujemy do foremki, tak aby powstał nam koszyk i wszystko razem leci do piekarnika. Tortillę pieczemy chwilę krócej – 8 minut, a filet według instrukcji na opakowaniu.
  3. W międzyczasie kroimy paprykę czerwoną, sałatę lodową i robimy sos: łyżka ketchupu, łyżka majonezu i wszystko mieszamy.
  4. Jak już tortillę mamy gotową, to składamy naszą sałatkę. Na spód leci sałata, kukurydza, papryka, ogórek kiszony no i na wierzch nasz chrupiący panierowany kurczak. I tym oto sposobem w 15 minut powstała sałatka na Jush, którą zaskoczycie swoich bliskich!