Składniki:

  • 3 galaretki o smaku agrestowym
  • 3x 300 ml ciepłej wody
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • biszkopty z galaretką w czekoladzie

Sposób przygotowania:

  1. Każdą z galaretek zalewamy 300 ml ciepłej wody. Nie zalewamy galaretki wrzątkiem, ponieważ traci właściwości koagulacyjne i dłużej tężeje.
  2. Galaretki dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do przestygnięcia.
  3. Do wystudzonych galaretek dodajemy jogurt naturalny: do pierwszej galaretki jedną łyżkę, do drugiej galaretki dwie łyżki i do trzeciej galaretki trzy łyżki – dokładnie mieszamy i wkładamy na chwilę do zamrażarki aby zaczęły szybciej tężeć.
  4. Dno foremki (średnica 18 cm) wykładamy biszkoptami i na przemian wylewamy tężejące galaretki. Galaretki muszą być tężejące, ponieważ inaczej biszkopty wypłyną do góry, a kolory galaretek zmieszają się ze sobą.
  5. Tak przygotowane ciasto wkładamy na chwilkę do lodówki i gotowe!

Smacznego!