Składniki:
- 3 galaretki o smaku agrestowym
- 3x 300 ml ciepłej wody
- 150 ml jogurtu naturalnego
- biszkopty z galaretką w czekoladzie
Sposób przygotowania:
- Każdą z galaretek zalewamy 300 ml ciepłej wody. Nie zalewamy galaretki wrzątkiem, ponieważ traci właściwości koagulacyjne i dłużej tężeje.
- Galaretki dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do przestygnięcia.
- Do wystudzonych galaretek dodajemy jogurt naturalny: do pierwszej galaretki jedną łyżkę, do drugiej galaretki dwie łyżki i do trzeciej galaretki trzy łyżki – dokładnie mieszamy i wkładamy na chwilę do zamrażarki aby zaczęły szybciej tężeć.
- Dno foremki (średnica 18 cm) wykładamy biszkoptami i na przemian wylewamy tężejące galaretki. Galaretki muszą być tężejące, ponieważ inaczej biszkopty wypłyną do góry, a kolory galaretek zmieszają się ze sobą.
- Tak przygotowane ciasto wkładamy na chwilkę do lodówki i gotowe!
Smacznego!